Monday, January 31, 2011

IsmailAr @ MahaMalas

sinonim dengan super malas lah...

beberape rakan bloggerku da tukar templete, tp aku masih d takuk lame..
bukan ape.. leceh.. hahaa.. macam bukan budak multimedia jek...

kalo ikutkan personaliti aku.. aku mmg xlayak jadi budak multimedia nih..
1. malas yg amat
2. xde ilham
3. malas yg susah dicari
4. xreti
5. malas yg keterlaluan
6. ape2 je lah...

skang ni aku pening memikirkan... abeh diploma ni.. mane arah tuju aku...
skang ni aku consider 4 pilihan..
1. database > menurut abang aku, boleh jadi ABAB programmer, lumayan gak..
2. graphic multimedia > aku tny pendapat member aku(arip) kos yg best tp bukan
graphic art
3. networking > ini sangat tinggi permintaan dikalangan pelajar.. tp sangat tinggi
permintaan kelayakan.
4. SPA > ni saranan abang ngah aku.. mintak SPA dengan kelayakan diploma, sebab cita2 aku nak bukak CC, guna duit gaji aku tuh wat maintenence ke ape ke... tapi ade org kate wat la degree baru wat SPA, lagi lumayan.

atas apa consideration aku nih...
arituh lecturer ade wat program "Teh Tarik" dengan tujuan nk merapatkan hubungan antara lecturer ngan student. aku masuk lambat sebab aku attend program laen kat kampus, masuk2 tu da nk ruangan soalan da..

budak2 yg kat dalam bilik tu sume tny soklan peribadi lecturer,
-dah kawen?
-anak dah brape
-comel x anak
-ape name anak

mase die nk tutup soklan aku angkat tangan tny die
"based on perbentangan result budak2 sains komputer, encik rasa ke arah mana yang patut kami pergi untuk degree nanti.."

lecturer : hah! tu soalan bernilai 50ringgit, tu la soalan yang saya tunggu dari tadi lagi, sbenarnye awak jangan pilih kos degree berdasarkan markah tapi berdasarkan minat. jgn pulak awak pilih kos berdasarkan yg parent awak suruh, nanti awak salahkan parent awak bile awak xleh bwk kos tu... yg penting minat kena ade, baru la potensi awak boleh dikeluarkan..

pastu~ die datang dekat aku sambil seluk kocek... die amek rm50 bagi aku...

hahahahahhaa

skang aku da ade term baru...
"malu bertanya rugi!!!"

4 comments:

  1. kau nak spa.. amek degree dlu weyh. bg aku la.. mcm member aku pnya abg. dia amek degree kos engeenering. pastu dia amek spa, dia dpt keje pgwai pentadbir. kau bleh try.

    ReplyDelete
  2. rm50 tu. nyesal x tnye dlu. haha.

    ReplyDelete
  3. camtu ka.. kalo camtu aku wat degree dulu ah... tp rase macam makan masa pulak.. degree pon da 4 taun tu...

    ReplyDelete
  4. hahaha.. die nk bagi motivasi kat korang.. nanti jgn segan2 nk tny soalan.. untuk kebaikan korang gak tu.. huhuhu

    ReplyDelete